Opfølgning Kontant DR

15 mar. 2022

Som følge af den mediedækning og interesse erkender styrelsen for patientsikkerhed at der kan gøres mere for at oplyse forbrugerne om hvordan man vælger en registreret og lovlig behandler.
Kampagnen hedder ”Fillers uden filter” og blev lanceret 14. marts i kølvandet på DR kontant’s program der blev sendt 10. marts, og affødte en del debat i medierne.

Brancheforeningen hilser naturligvis kampagnen velkommen som en del af de løsningsforslag for at komme de ulovlige klinikker til livs – men det løser ikke kernen i problemstillingen – netop at det stort set risiko – og konsekvensfrit kan drives ulovlig klinikdrift med kosmetiske behandlinger, da der eftersigende er et ”gap” mellem myndighederne (STPS) der udelukkende er myndighed overfor sundhedsregistrerede fagpersoner og derved ikke kan udøve konsekvens overfor feks. En kosmetolog der behandler ulovligt – her skal sagen overgives til politimyndigheder og der skal anmeldes. Hvorvidt denne praksis overholdes, samt hvor ofte er os uklart på nuværende tidspunkt men vi vil gerne følge op på det i nærmeste fremtid. Vi vil som altid opdatere på denne nyhedsblog og holde alle orienterede på udviklingen.