Stiftelse af Brancheforeningen for Kosmetiske Klinikker

30 jun. 2021

I juni 2021 blev der på en online generalforsamling stiftet en ny brancheforening for de kosmetiske klinikker i Danmark. Ikke mindre end 84 repræsentanter fra kosmetiske klinikker i hele landet var trommet sammen via sociale medier og netværk for at høre om initiativet og give deres besyv med. 

Men de indledende dialoger om et fælles samarbejde i branchen foregik i virkeligheden under de to lange  Corona lock downs i foråret 2020 og 2021, der for mange klinikker føltes som et stort limbo mellem forskellige lovgivninger, anbefalinger, påbud, og som var forbundet med stor usikkerhed for både at bryde reglerne men også for at miste indtægtsgrundlag og hele forretningsgrundlaget. 

Mens klinikkerne i Danmark gjorde deres bedste for at navigere rundt i reglerne på egen hånd, spirede et konstruktivt samarbejde mellem de største spillere i branchen, og det blev klart, at det var til branchens bedste at sikre et samarbejde på tværs af den intense konkurrence, som også karakteriserer de kosmetiske klinikker. 

Initiativet havde i flere år været efterspurgt, da selve branchen for kosmetiske behandlinger er ung, har vist stor vækst og lidt for ofte har været genstand for negativ medieopmærksomhed, hvorfor de etablerede spillere har manglet en seriøs modvægt til det lidt fortegnede mediebillede. Med et akut behov for samarbejde under Corona-krisen som rygstød, tog Sarah Crone, direktør for Cosmo Laser, initiativ til stiftelsen af Brancheforeningen for Kosmetiske Klinikker.

Bestyrelsen blev konstitueret på et møde i juni 2021 med den oprindelige gruppe af initiativtagere i bestyrelsen, og hertil blev valgt to suppleanter. Således repræsenterer bestyrelsen i dag både de største kæder i branchen, et par mindre klinikker samt en geografisk spredning over hele Danmark. 

Formålet med BKK er at varetage den kosmetiske branches interesser og sikre et stærkt netværk mellem klinikkerne med henblik på høj sikkerhed og etik i branchen. Her ligger også et ønske om at bygge bro til sundhedsmyndighederne – et arbejde, som er godt i gang. 

I bestyrelsen er valgt: 

Formand: Sarah Crone, direktør Cosmo Laser

Næstformand: Sanne Lønskov, adm. dir. N’AGE

Medlem: Erik Obitz, Berit Lavik, Heidi Vandborg, Victoria Burles Piihl (suppleant), Gitte Daugbjerg (Suppleant)